Problemy z sercem. |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| pooowerpuff |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 199 Nr użytkownika: 418 Dołączył: 09-March 08 |
Objawy mam takie, że szybko się męczę i choć mam dopiero 17 lat to po wyjściu na drugie piętro serce wali mi jak u 60'sięcio latka. Czasami słyszę swoje uderzenia serca bezpośrednio w uszach. Niekiedy nawet nie musze się wysilać aby serce waliło mi na całego. Czasami też odczuwam lekkie kłucia w klatce piersiowej od strony serca lub na środku czyli mostku. Czasami odczuwam też jak by krótkotrwałe (sekundę) uciski na klatce piersiowej. Moja mama mówi, że się rozwijam i to dlatego ale jakoś za bardzo nie ufam jej w sprawach medycyny (bo się na tym nie więc chciał bym posłuchać opinii grupowiczów znających się dobrze na medycynie. Czy to możliwe aby było to spowodowane rozwijaniem się ??? I na jakie badania pójść aby mieć 100% pewności czy moje serce jest w porządku czy nie ???
Tez to zauważyłem jakieś 7 lat temu kiedy miałem 17lat. Ale na to dobre sa pompki. Teraz robie około 60-80-ciu jednorazowo i zauwazylem ze pomaga. A jak mialem 17 lat to zrobienie pięciu bylo bardzo trudne a co dopiero dwudziestu. Jak nie jadłem dwa dni układ trawienny odpoczął i podobne objawy zniknęły. U mnie zawsze sa te objawy bo sutym obiedzie. zna) Tyż prawda . U niektórych to tak przebiega. Jesli chcesz uniknąć wojska to zrób wszelkie możliwe badania a nawet połóż się do szpitala. Na komisji lekarskiej trzaśniesz im pliczkiem badań i masz D zagwarantowane. Bo inaczej to w kamasze. |
||
| doktormiod |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 447 Nr użytkownika: 539 Dołączył: 11-January 08 |
Witam.
Sam nie wiem czy moje serce jest w porządku czy posiada jakąś wadę bo jak na razie nie zrobiłem sobie żadnego poważniejszego badania oprócz EKG które nic nie wykryło. Ale każdy wie jak to z EKG jest. Ponoć nie jest to dokładny przyrząd do badania serca. Objawy mam takie, że szybko się męczę i choć mam dopiero 17 lat to po wyjściu na drugie piętro serce wali mi jak u 60'sięcio latka. Czasami słyszę swoje uderzenia serca bezpośrednio w uszach. Niekiedy nawet nie musze się wysilać aby serce waliło mi na całego. Czasami też odczuwam lekkie kłucia w klatce piersiowej od strony serca lub na środku czyli mostku. Czasami odczuwam też jak by krótkotrwałe (sekundę) uciski na klatce piersiowej. Moja mama mówi, że się rozwijam i to dlatego ale jakoś za bardzo nie ufam jej w sprawach medycyny (bo się na tym nie zna) więc chciał bym posłuchać opinii grupowiczów znających się dobrze na medycynie. Czy to możliwe aby było to spowodowane rozwijaniem się ??? I na jakie badania pójść aby mieć 100% pewności czy moje serce jest w porządku czy nie ??? Pozdrawiam wszystkich i życzę WESOŁYCH ŚWIĄT. //==PhoeniX==\\ |
||
| kordian2702 |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 523 Nr użytkownika: 186 Dołączył: 03-June 07 |
|
||
| rakwasny |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 1100 Nr użytkownika: 490 Dołączył: 12-April 08 |
Witam.
Kiedyś pisałem na tą grupę o moich dolegliwościach związanych z nierównym biciem serca i poradzono mi zrobić EKG i USG. I tak zrobiłem co dało wynik w USG niedomykalności się zastawki serca. Lekarz powiedział, że to normalne u mężczyzn do 19 roku życia (mam 18 lat) i że jest to niegroźne. Ja jednak podchodzę do tej diagnozy dość sceptycznie. Nawet gdy wogule się nie przemęczam (np. leże) serce zaczyna nierówno bić na ok. 2 sekundy po czym wraca do normalnego rytmu. Wygląda to mniej więcej tak: I -jedno uderzenie serca (normalne) O -jedno uderzenie serca (mocne) I I I I I I I I I II OI I I I I I Ciśnienie mam dość dobre (dzisiaj) bo 150 na 83 puls 84. Często jednak ciśnienie mam niskie (w zależności od dnia). Robione kilka razy EKG nie wykazało niczego nienormalnego. I teraz pytanie. Czy ktoś ma może podobne dolegliwości ? Może jest na tej grupę jakiś doktor kardiolog który mógł by wyrazić swoją diagnozę na ten temat ? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Grzegorz Najberg -- Pozdrawiam file://==PhoeniX==\\ |
||
| lewy9109 |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 471 Nr użytkownika: 306 Dołączył: 04-April 08 |
Proponuje przeczytac moj post na temat nerwicy serca. Nierownomierna akcja serca wystepuje u wszystkich ludzi, zarono chorych na serce jak i zdrowych. Przedwczesne skurcze, szczegolnie te w spoczynku najczesciej nie maja zadnego znaczenia i nie sa objawem choroby. Najlepszym testem na to jest EKG wysilkowe, lub kilka minut obciazenia fizycznego. Jesli rytm serca wtedy jest regularny (a tetno przyspieszone) jest to dowodem na zupelny brak powodu do zajmowania sie rytmem serca jako choroba. Niedomykalnosc zastawki trojdzielnej wystepuje u wszystkich, nie tylko mlodych. Niedomykalnosc zastawki dwudzielnej o ukolo polowy. Sa to niedomykalnosci male i nie maja one zadnego znaczenia. USG (echokardiografia) moze nie tylko wykazac niedomykalnosc zastawki ale tez jej stopien. W iekszosci przypadkow sa to sprawy kosmetyczne, ale zeby wypowiedziec sie w Twoim przypadku musialbym miec wyniki Twoich badan. 1. Echo serca 2. Holter 24 godziny 3. EKG wisilkowe. Na podstawie tych trzech badan mozna z duza pewnoscia wykazac to co ja widze jako najbardziej prawdopodobne: Jestes zdrowym mlodym czlowiekiem, ktorego serce pracuje jak nalezy. pozdrawiam roman PhoeniX |
||
![]() |
![]() |