Podobne tematy
bol w plecach(?) (1)
Czy voltaren szkodzi na zoladek? (1)
Bol korzonkow (7)
korzonki, rwa kulszowa ... a moze jeszcze cos innego ? (2)
Bole krzyza - podyskutujemy? (6)
Korzonki - jak leczyć i zapobiegać? (4)
Ostre bóle pleców. Co może być powodem? (4)
Co na bole korzonkowe w kregoslupie? (2)
KosmoDisk (3)
Powiązane leki
(opisy)
Voltaren (Diclofenacum natricum)
Voltaren Acti Forte (Diclofenacum kalicum)
Voltaren Acti (Diclofenacum kalicum)
Voltaren Emulgel (Diclofenacum natricum)
Voltaren Express (Diclofenacum kalicum)
Voltaren SR (Diclofenacum natricum)
Tagi
Fora dyskusyjne
zobacz Ból biodra i kregosłupa. (0)
zobacz padma cd. (0)
zobacz Przewlekły ból pleców w dolnej części (2)
zobacz Ból w okolicy lędźwi. Rwa kulszowa, korzonki? Co to jest? (4)
zobacz Bóle w okolicy dolnej czesci kregoslupa (1)
zobacz czy to ma sens (3)
zobacz Bolące plecy. (1)
zobacz Rwa kulszowa? Korzonki? Problem z kręgosłupem. (1)
zobacz Uporczywe bole głowy (0)
zobacz Uporczywe bole głowy (0)
zobacz ból kręgosłupa, czy to korzonki? (7)
zobacz Twarde jądra - jaka przyczyna ? (1)
zobacz opis z tomografu komputerowego (5)
zobacz Czy to od kręgosłupa szyjnego ? (1)
zobacz RZS (0)
Informator Medyczny » Grupa dyskusyjna » Wygląda jak korzonki, czy można Voltaren 100
Wygląda jak korzonki, czy można Voltaren 100
Demostenes, 06-09-2004, 10:46
U mojej babci w podeszłym już wieku nagle dziś wystąpiły bóle obejmujące swym zasięgiem prawy pośladek (dosyć dawno miała wylew i po nim ma lekki niedowład prawej strony ciała). Bóle sądząc po jej zachowaniu są duże (nie boli jedynie, gdy się nie rusza - przynajmniej nie tak). Nigdy to jeszcze się nie zdarzyło...
Czy może to być coś wymagającego szybkiej reakcji, czy może poczekać do jutra na wizytę lekarza domowego (wiem, że korzonki mogą)?
Czy podanie Voltarenu 100 (bierze z powodu bóli reumatycznych) pomoże (jak nie, to co robić? Voltaren jest w formie tabletek powlekanych).
Z góry dziękuję za pomoc...
Re: Wygląda jak korzonki, czy można Voltaren 100 | Demostenes, 06-09-2004, 15:44
Wiem, że oczekuje się na odpowiedź nawet tydzień, ale naprawdę proszę o szybką odpowiedź...Pozdrawiam,
Re: Wygląda jak korzonki, czy można Voltaren 100 | justy, 06-09-2004, 19:04
voltaren nie powinien zaszkodzić i moze przynieść pewną ulgę, ale moze warto by skonsultować się z lekarzemRe: Wygląda jak korzonki, czy można Voltaren 100 | PC, 07-09-2004, 14:11
Na moje oko to rwa kulszowa - trzeba iść do specjalisty - ustawić kręgosłup, a żadne smarowidła nie pomogą dopuki nie usunie się przyczyny - znam ten ból :-) PCUżytkownik "Demostenes" napisał w wiadomości news:chh19r$7ee$1 [at] nemesis.news.tpi.pl...
Mam następujący problem:
U mojej babci w podeszłym już wieku nagle dziś wystąpiły bóle obejmujące swym zasięgiem prawy pośladek (dosyć dawno miała wylew i po nim ma lekki niedowład prawej strony ciała). Bóle sądząc po jej zachowaniu są duże (nie boli jedynie, gdy się nie rusza - przynajmniej nie tak). Nigdy to jeszcze się nie zdarzyło...
Czy może to być coś wymagającego szybkiej reakcji, czy może poczekać do jutra na wizytę lekarza domowego (wiem, że korzonki mogą)?
Czy podanie Voltarenu 100 (bierze z powodu bóli reumatycznych) pomoże (jak nie, to co robić? Voltaren jest w formie tabletek powlekanych).
Z góry dziękuję za pomoc...
Demostenes - "Gra Endera" Orson S. Card Każda diagnoza jest dostosowana do pacjenta... www.jestem-leniem.tk Tu znajdziesz wszystko
Re: Wygląda jak korzonki, czy można Voltaren 100 | Demostenes, 07-09-2004, 15:30
Dziękuję bardzo wszystkim :)To jest ból kręgosłupa - babcia jest odpowiednio "ustawiona" - Powoli wszystko wraca do normy...
Zamieszczone tu informacje nie mogą być podstawą do przeprowadzenia samodiagnozy, leczenia ani podejmowania jakichkolwiek działań związanych ze zdrowiem. Nie są one także w stanie zastąpić wizyty u lekarza.