testy egzaminacyjne |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| Maduro |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 604 Nr użytkownika: 750 Dołączył: 12-October 07 |
lepiej zrezygnowac z medycyny - poki jeszcze czas.
Piotr Kasztelowicz A jezeli ktos czuje powolanie? Pozdrawiam. Tomek |
||
| krzysztof1 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 1187 Nr użytkownika: 157 Dołączył: 10-November 07 |
This is a multi-part message in MIME format. --------------6CDDE2CFA4D3A64C6E28 Content-Type: text/html; charset=koi8-r Content-Transfer-Encoding: 7bit
Piotr Kasztelowicz On Wed, 23 Jun , TM > Czesc. > Szukam dowolnych testow (anatomia-fizjologia) egzaminacyjnych na I rok > studiw medycznych. > Czy ktos moglby mi takie podeslac? Oczywiscie z odpowiedziami. > Chcialbym zapoznac sie z forma pytan. lepiej zrezygnowac z medycyny - poki jeszcze czas. Moze warto moze nie warto P. --- Piotr Kasztelowicz <Piotr.Kam.torun.pl> [mat.uni.torun.pl/~pekasz] *********************** IV Konferencja Internetu Medycznego *********** *********************** nike.uck.uni.torun.pl/IV-KONF ********** Popatrz tutaj Medical Student Links ( meduniv.lviv.ua/inform/studlinks.html ), rozdzial Study help, Exams Q&A, Tests, Referats Markijan Baran begin:vcard n:Baran;Markijan tel;work:(+380) 08 x-mozilla-html:TRUE org:Lviv State Medical University meduniv.lviv.ua/ ;Department of Medical Informatic. adr:;;netscape.net;;;; version:2.1 email;internet:meduniv.lviv.ua note:Please visit my pages: UKRMED Direcrory meduniv.lviv.ua/ukrmed/ Best World Medical Sites meduniv.lviv.ua/inform/links.htm Computer Training meduniv.lviv.ua/inform/courses.htm fn:Markijan Baran end:vcard |
||
| LiFT |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 829 Nr użytkownika: 641 Dołączył: 13-November 07 |
Swieta racja. Chyba ze chcesz miec 5 minut czasu dla siebie na miesiac. _________________________________________ Maciej Szczukowski --===Szczuku===-- (601) 423 985 Lodz kki.net.pl ICQ: -------------------------------------------------------------------------- |
||
| stolarow |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 77 Nr użytkownika: 231 Dołączył: 06-June 07 |
Myslisz ze tylko medycy cierpia na te przypadlosc.? Chyba Cie musze rozczarowac. Iwcia |
||
| Optyk |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 895 Nr użytkownika: 19 Dołączył: 19-July 07 |
No to rozczaruj nas wszystkich i powiedz o co chodzi ? Medol z Łodzi. Foczka |
||
| justynka18 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 143 Nr użytkownika: 67 Dołączył: 01-July 07 |
Nie sadze. Ja osobiscie studiuje dwa kierunki naraz: fizjoterapie w Studium Medycznym dziennie oraz informatyke na Politechnice Lodzkiej zaocznie i jakos mam dla siebie wystarczajaco duzo czasu. A srednia mam chyba calkiem calkiem (studium 4,1 polibuda 4,25). A wiekszosc moich kumpli z medycyny nie moze znalezc czasu na jedno piwko na miesiac - ciagle kuja i tak wciaz maja cos w plecy, a reszte zaliczaja na max. 3. Chyba ze medycy nie potrafia sie uczyc. ___________________________________________________ Maciej Szczukowski --===Szczuku===-- Medyczne Studium Zawodowe nr 2 w Lodzi, Fizjoterapia GSM: (601) 423 985 SMS: +text.plusgsm.pl kki.net.pl ICQ: ---------------------------------- NOKIA --------------------------------------- |
||
| elo87 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 325 Nr użytkownika: 707 Dołączył: 14-July 07 |
Czesc. Szukam dowolnych testow (anatomia-fizjologia) egzaminacyjnych na I rok studiw medycznych. Czy ktos moglby mi takie podeslac? Oczywiscie z odpowiedziami. Chcialbym zapoznac sie z forma pytan.
Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam. Tomek |
||
| azael |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 118 Nr użytkownika: 17 Dołączył: 02-December 07 |
lepiej zrezygnowac z medycyny - poki jeszcze czas. Moze warto moze nie warto P. --- Piotr Kasztelowicz [mat.uni.torun.pl/~pekasz] *********************** IV Konferencja Internetu Medycznego *********** *********************** nike.uck.uni.torun.pl/IV-KONF ********** |
||
| papasmerf |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 613 Nr użytkownika: 143 Dołączył: 14-November 07 |
|
||
| ika_:) |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 780 Nr użytkownika: 408 Dołączył: 27-November 07 |
Tomasz Mec : Studia studiami ale zastanów sie kolego gdzie bedziesz pracowal i za ile. Ci ktorzy teraz staraja sie o prace i o otwarcie specjalizacji sa up. dokladnie. Limity , brak forsy na etaty dla stazystow itd, itp. Poza tym uklady w pracy przypominaja stosunki feudalne . Bedziesz opieprzany, bedziesz nosil teczki za szefem a on moze po paru latach pozwoli ci na podjecie decyzji. Sa oddzialy, gdzie jest normalnie ale to zdecydowana mniejszosc. W.Gawel |
||
| xahil |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 3 Nr użytkownika: 232 Dołączył: 21-June 07 |
Jaki wydzial cie interesuje? Jesli lekarski lub farmacja,analityka medyczna to przynajmniej od 3 klasy szkoly sredniej powinienes chodzic na korepetycje z chemi biologi i fizyki(jesli chcesz na lekarski) i nie ma pewnosci ze sie dostaniesz!! P.S A tak w ogóle to studia medyczne sa 1.b.trudne(no jesli masz IQ pow 150 to idz) 2.Zmudne 3.nieciekawe(dot farmacji i analityki medycznej) 4.CHUJOWE!!!!! Wiec sie zastanów?!! TM w wiadomoci: |
||
| seren |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 5 Nr użytkownika: 376 Dołączył: 14-March 08 |
PT Tomasz Mec pisze: BZDURA. BZDURA. BZDURA. Wystarczy znać pytania testowe z poprzednich lat, rozwiązywać dużo testów wyboru i mieć dobre wiadomości z biologii, fizyki i chemii na poziomie licealnym. Mania korepetycji, jaką ogarnięci są dzisiejsi absolwenci liceów jest dla mnie nie-zro-zu-mia-ła. Nieprawda. Wymagają raczej systematyczności. To prawda. Nie wiem, nie byłem. Nieprawda. Wiele można mieć zastrzeżeń do programu kształcenia, ale urologii NA PEWNO nie jest zbyt dużo. I uwaga: ja jestem w tej chwili na szóstym roku (po zakończeniu sesji piątorocznej). Nie wiem, czy w tej chwili wybrałbym studia medyczne, gdybym miał znowu możliwość wyboru. Prawdopodobnie nie. Nie wynika to z tego, żem się do medycyny niechęci nabawił. Po prostu perspektywy są mało zachęcające. pozdrawiam, Jubal |
||
| dyk_kaska |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 32 Nr użytkownika: 72 Dołączył: 08-December 07 |
Odpowiadam trochę poniewczasie ale nie mogę się powstrzymać: Tomasz Mec b5ug3.$1g.news.tpnet.pl korepetycje sie Dostałem sie na lekarski i na ok. 600 osób które pisały test tylko 6 było lepszych. Uczyłem sie w 4-tej klasie od pażdziernika ( przyznaje że wcześniej biochemia i fizjologia były moimi konikami) i nigdy w życiu NIE BRAŁEM korepetycji - jestem dowodem że wszystko można samemu opanować jeśli się chce. Po prostu solidnie się uczyłem i rozwiązywałem dużo testów. To wszystko. Tomasz |
||
| K7pop3 |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 75 Nr użytkownika: 237 Dołączył: 27-January 08 |
NIE jeśli He, he ale odkryles Ameryke! ;-)) Pozdrawiam serdecznie, Enio. |
||
| vantheman09 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 436 Nr użytkownika: 228 Dołączył: 16-September 07 |
Dostalem sie na lekarski i na ok osob ktore pisaly test tylko 3 byly lepsze uczylem sie od polowy 3 klasy fizyki, od 4-tej biologii i chemii na korepetycjach u asystentow AM. I wiem, ze gdybym na te korepetycje nie poszedl, to bym oblal. Pzdrw :-))) W |
||
| diabel16 |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 1136 Nr użytkownika: 100 Dołączył: 01-April 08 |
Zgadzam sie w 100% . Ja tez zdalem bez zadnych korepetycji. Ale to trzeba troche czuc :) Jacek |
||
| todiczek |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 181 Nr użytkownika: 328 Dołączył: 13-December 07 |
a ile na te 600 osob zostalo przyjetych? Chodzi o przelicznik? A propos korepetycji - w egzaminie konkursowym - a takim jest egazmin na studia medyczne liczy sie skutecznosc. To znaczy kazdy przygotowuje sie jak umie. A wiec jednym korepetycje nie sa potrzebne innym sa. Nie ma to znaczenia jesli dana osoba sie dostanie -> spelnila cel. Nie nalezy traktowac tych, ktorzy dostali sie dzieki korepetycja jako "glupszych" niz tych ktorym udalo sie to bez, poniewaz nie ma to znaczenia i nie jest zadnym wymiernym wskaznikiem poziomu wiedzy. Zreszta niedlugo juz zapomnicie o egzaminach wstepnych -> za tydzien, kiedy zacznie sie nauka kosci :-) P.K. --- Piotr Kasztelowicz [am.torun.pl/~pekasz] *********************** IV Konferencja Internetu Medycznego *********** *********************** nike.uck.uni.torun.pl/IV-KONF ********** |
||
| uncleho |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 1115 Nr użytkownika: 54 Dołączył: 09-March 08 |
Piotr Kasztelowicz Pine.GSO.3.96..B-dorota On Sat, 25 Sep , Marcin Góral a ile na te 600 osob zostalo przyjetych? Chodzi o przelicznik? 199 na dzienne i 40 na platne jest egazmin na studia medyczne liczy sie skutecznosc. To znaczy kazdy przygotowuje sie jak umie. A wiec jednym korepetycje nie sa potrzebne innym sa. Tu sie nie zgadzamy. Korepetycje owszem sa pomocne ale jezeli ktos jest wystarczajaco uparty, konsekwentny i zdeterminowany obejdzie sie bez nich. Wg. mnie sa one dodatkowa motywacja, pomoca ale przeciez nie zastepuja nauki. Jezeli nie masz pieniedzy na nie musisz radzic sobie bez nich. jesli dana osoba sie dostanie -> spelnila cel. Nie nalezy traktowac tych, ktorzy dostali sie dzieki korepetycja jako "glupszych" niz tych ktorym udalo sie to bez, poniewaz nie ma to znaczenia i nie jest zadnym wymiernym wskaznikiem poziomu wiedzy. Nikogo nie traktuje jako glupszego i przepraszam wszystkich którzy przeczytali moja wiadomosc interpretujac ja w ten sposób. Chodzilo o to aby sie dostac a to jak kto sie przygotowywal to juz jego sprawa. wstepnych -> za tydzien, kiedy zacznie sie nauka kosci :-) Juz o nich zapomnialem. Chcialbym tylko dodac ze chodzilo mi o to ze takie wypowiedzi jak ta na która odpowiedzialem wczesniej wiele ludzi wprowadzaja w blad. Gdy licealista uslyszy to odechciewa mu sie medycyny ( bo egzaminy sa nie do przejscia), szczególnie jezeli nie stac go na korepetycje albo mieszka w malym miescie (wsi) gdzie nie moze uczyc sie u nauczycieli z AM. Poprostu jakis nierozwazny czlowiek moze odstraszyc go od wymarzonych studiów. Chcialbym aby ci, którzy wyglaszaja takie opinie najpierw pomysleli dlaczego nie zdali, czy odpowiednio sie przygotowali? Najlatwiej zwalic wszystko na poziom egzaminu a przecierz zdanie go nie jest niemozliwe czego dowodem jest wiekszosc grupowiczów. Problem ten jest mi bliski gdyz niewiele brakowalo a w ostatniej chwili sam bym zrezygnowal mimo ze duzo i ciezko pracowalem przygotowujac sie do egzaminu. TM |
||
| Xforce |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 84 Nr użytkownika: 104 Dołączył: 08-October 07 |
Nie ma sprawy :-))) dlaczego No wiec ja zdalem i to, powiedzialbym, nie najgorzej. Przy okazji gratuluje zdanego egzaminu. Zgadzam sie, mozna zdac bez korepetycji. Tylko ze jest to duzo, duzo trudniejsze. Kiedy juz spotkasz sie z innymi studentami zapytaj , ktorzy z nich nie brali korepetycji. U mnie w grupie sa 2 takie osoby. Na korepetycjach kase robia glownie pracownicy AM, i zarabiaja na tym grubo wiecej niz na samej uczelni. Tym samym ogranicza sie dostep do studiow ludziom biedniejszym, promujac tych, ktorych stac na korepetycje. Ja akurat do najbiedniejszych nie naleze, ale to nie znaczy, ze mozna o nich zapomniec. Pozdrawiam W. |
||
| asieńka1812 |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 9 Nr użytkownika: 467 Dołączył: 15-April 08 |
ROTFL ! To zmarnowales kupe forsy po to tylko zeby sie dostac na AM ? A ja sie potem dziwie, ze studiowali ze mna goscie o inteligencji chomika . Marcin Kubicki _ / \ [] [] Why does it hurt when I pee ?! | | | | | |III| \_/ |
||
| cissy |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 56 Nr użytkownika: 360 Dołączył: 01-April 08 |
Znowu sie potwierdza: masz durna grupe. Marcin Kubicki _ / \ [] [] Why does it hurt when I pee ?! | | | | | |III| \_/ |
||
| zonkil |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 319 Nr użytkownika: 324 Dołączył: 05-January 08 |
Marcin. Nie goście tylko gościówy. Po co zaraz o Gosiach, Renatach i innych tak na forum .
|
||
| akirah |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 139 Nr użytkownika: 167 Dołączył: 12-August 07 |
"A ja tez mialam chomika" Marcin Kubicki _ / \ [] [] Why does it hurt when I pee ?! | | | | | |III| \_/ |
||
![]() |
![]() |