Przeprosiny dla Pio72 |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| pelikan |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 72 Nr użytkownika: 99 Dołączył: 16-February 08 |
Przepraszam, że "najeżdżałem" na Pio72, że chce abyście ludzie zmieniali pre fiksy z "Odp:" na "Re:". Wtedy jeszcze nie wiedziałem jakie są standardy. Na mawiam Was wszystkich do zmiany jaką proponuje Pio72.
Przepraszałem go na priva ale chciał, aby to uczynić publicznie na grupie co też czynię. dobex.w.pl mailto:free.med.pl |
||
| frugo |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 157 Nr użytkownika: 440 Dołączył: 29-February 08 |
zmieniali pre standardy. Na grupie co Ja nie mogę zmienić, bo mój outlook protestuje przy wszystkim co chcę z niego wyciągnąć, czasami nawet nie wcina odpowiedzi, a co dopiero mówić o re: Widziałam na czyjejś stronie www program zmieniający na re: ale powodował on, że nie dało się obejrzeć załącznika przed zapisaniem na dysk - nie rajcuje mnie takie wyjście, więc jestem skazana na re:, chyba, że ktoś zwalczy to bydlę, zwane outlook 4.0. Pozdrowienia Tatiana |
||
| nidyrydy |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 140 Nr użytkownika: 460 Dołączył: 04-November 07 |
=DobeX= A jakie sa standardy? Bo na razie to prefiks "odp:" robi mi niezly burdel na listach Bleys |
||
| ponury_kostek |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 165 Nr użytkownika: 574 Dołączył: 26-December 07 |
=DobeX= in To zdaje się, że będziesz go ODPprzepraszał, bo jeśli twierdził że ODP jest standardem to wprowadził Cię w błąd. Re jest ujęte w dokumentach właśnie opisujących standardy działania m.in. różnych protokołów sieciowych (tzw. RFC *) a ODP i podobne są wyłącznie wymysłem chorych partaczy z M$. Najlepszym dowodem jest istnienie "wątkowania" tylko po Re zaimplementowanego we wszystkich szerzej używanych czytnikach na różnych platwormach softare'owych. * a konkretnie RFC p.2.1.4 cytuję: The "Subject" line (formerly "Title") tells what the message is about. It should be suggestive enough of the contents of the message to enable a reader to make a decision whether to read the message based on the subject alone. If the message is submitted in response to another message (e.g., is a follow-up) the default subject should begin with the four characters "Re:", and the "References" line is required. For follow-ups, the use of the "Summary" line is encouraged. |
||
| Ziober |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 178 Nr użytkownika: 647 Dołączył: 31-March 08 |
aczy Nic nie zrozumiałeś. Odsyłam Cię do postu, w którym na niego nażekałem On zawsze twierdził, że ma być "Re:", ale Ty coś tu namieszałeś. Ja twierdzi łem inaczej dobex.w.pl mailto:free.med.pl |
||
| kris1976 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 1098 Nr użytkownika: 88 Dołączył: 17-July 07 |
No właśnie. Standardem jest to aby było "re:". Wtedy wątkowanie się nie "syp ie". dobex.w.pl mailto:free.med.pl |
||
| speedalarm |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 654 Nr użytkownika: 517 Dołączył: 04-April 08 |
=DobeX= in Całkiem możliwe skoro nie panujesz nad znaczeniem tego co piszesz (vide cytat Twojego listu który profilaktycznie wyciąłeś). Jak widać z pozostałych wypowiedzi inni też mieli z jego zrozumieniem podobne kłopoty, więc daruj sobie teksty o namieszaniu. A jak odsyłasz do cudzego listu to podawaj Message-ID. K co by nie marnować więcej czasu. |
||
| K7pop3 |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 75 Nr użytkownika: 237 Dołączył: 27-January 08 |
Przepraszam za błąd ortograficzny Facet !!! Wyciąłem go nie dlatego, że inni nie kumają tak jak Ty, ale dlateg o, że zawsze tak robię, bo bardzo nie lubię jak ludzie odpisując wysyłają ws zystko co było w poprzednim poście !!! bne kłopoty, więc Czegoś znów nie zrozumiałeś Inni zrozumieli, tylko Ty nie !!! Nie mam bla dego pojęcia dlaczego wciąż się upierasz, że to ja nie zrozumiałem !!! Przec zytaj uważnie inne posty raz jeszcze. Jak ktoś czyta tę grupę stale, to to wie. Poza tym to nie mam nawet takiego zamiaru. Postaraj się sam !?! Daruj sobie głupie komentarze synku !!! Popieprzyło Ci się coś w głowie i pr óbujesz mnie obrażać. Odwal się, bo to Ty piszesz głupoty ! Ja tylko przeprosiłem za swój błąd. Ty nie dość, że nie zrozumiałeś, to jesz cze piszesz tak jakby jedynym celem Twojego posta było obrażanie mnie Ja przecież przepraszałem dlatego, że twierdziłem, że "Odp" to dobra forma G dy dowiedziałem się, że nie to przeprosiłem. Do Ciebie to jednak nie dotarło !!! dobex.w.pl mailto:free.med.pl |
||
| miroslaw antosik |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 107 Nr użytkownika: 494 Dołączył: 15-January 08 |
Nie masz racji. Dobex dobrze napisał a Ty nie zrozumiałeś. Ja nie miałem z tym kłopotów. Zresztą wystarczy spojrzeć na mój sig, żeby zobaczyć do czego namawiam. Naprawdę ręce opadają, czy wy ludzie nie potraficie, czy nie chce wam się myśleć? Pozdrawiam Pio72 Zmien Odp: na Re: !!! windows.online.pl/programy/prog06.htm#re |
||
| menshealth |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 58 Nr użytkownika: 11 Dołączył: 14-February 08 |
Pio72 in Dobra, przeczytałęm raz jeszcze. Coś mi odwaliło. Właśnie się przeprowadzam. Jestem przemęczony. Malowałem przedwczoraj 3 pary drzwi jakąś olejną. Nawdychałem się rozpuszczalników (śmierdziało m.in. metyletylketonem). Faktycznie namieszałem. Dobexie zwracam honor ! |
||
| domito |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 141 Nr użytkownika: 197 Dołączył: 17-December 07 |
=DobeX= in Widzę, że nie masz, ale fakt pozostaje faktem, jeśli odnosisz do czegoś wypowiedź czego nie cytujesz, powinieneś podawać Message-ID. Zwróciłęm Ci honor w poprzednim liście bo faktycznie namieszałem, natomiast twoja reakcja nie jest współmierna do stopnia tego namieszania. Proponuję abyś starał się panować nad swoimi emocjami bo zajmiesz trwałe miejsce nie tylko w moim KF "tatusiu". Trzymaj się dziubku i jeszcze raz - panuj nad sobą :) |
||
| eXtrim |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 151 Nr użytkownika: 580 Dołączył: 03-April 08 |
Jasne ze nie potrafimy. Ja osobiscie mam mozg jak orzeszek wiec nic mi do niego nie wbijesz. BTW male 3 pytanka: jak wy sie tam w 72 miescicie za klawiatura ? I czy tylko na to co piszesz stac 72 luda ? I czy wszyscy macie na imie Pio ? Marcin Kubicki Dociekliwy --------------------------------------------------- 77. Nie sšd, że zdrowie jest ci dane raz na zawsze 69. Gwiżdż. 74. Jedz suszone liwki. Mały Poradnik Życia |
||
| Veiovis |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 760 Nr użytkownika: 160 Dołączył: 28-July 07 |
Marcin Kubicki Zauważ, że klawiatura (standartowa) ma tak trochę ponad 100 klawiszy, więc pewnie nawet i trochę luzu tam mają. Nie wiem - nie znam ich osobiście. Tego też nie wiem Pozdrawiam Maseł |
||
| revcorey |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 846 Nr użytkownika: 195 Dołączył: 12-May 08 |
=DobeX= w artykule : No właśnie. Standardem jest to aby było "re:". Wtedy wątkowanie się nie "syp : ie".
References: Ponoć unikalne numery na tyle by przyjąć i niemieckie AW. W czym problem? Piotrek |
||
| Danzel |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 1035 Nr użytkownika: 266 Dołączył: 06-June 07 |
Nie pisałem tego do ciebie mój ty zakompleksiony robaczku, ale widzę, że bardzo się tym przejąłeś. Jak robaczek to i móżdżek ma jak orzeszek - malutki orzeszek. Widzisz, nie dopowiem ci na te pytania bo ze swoim "orzeszkowo - ogórkowym" móżdżkiem i tak nic nie zrozumiesz. PS. Widzę, że już nawet mojego nicka zacząłeś się czepiać. Spójrz na siebie, przecież to żałosne. Przypominasz dziecko z przedszkola (a masz chyba troszkę więcej lat?), które jak chce komuś zrobić "psykrość" to przekręca jego imię lub nazwisko. Żałosny jesteś, tym bardziej, że silisz się jak widzę na "błyskotliwego dowcipnisia" co wychodzi ci IMHO słabiutko. Pio72 Zmien Odp: na Re: !!! windows.online.pl/programy/prog06.htm#re |
||
| ttar |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 143 Nr użytkownika: 438 Dołączył: 19-July 07 |
Marcin Kubicki A mnie jest i jakos sie miescimy;) Bleys |
||
| NaT. |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 189 Nr użytkownika: 523 Dołączył: 26-August 07 |
On(Pio72) wrote and nobody noticed it except me:
[wielki ciach] Sorry Wielki Umysle, ze osmielilem sie odzywac. Jako ze jestes tak strasznie nadety, to aby nie przyprawiac cie o pekniecie to jest moja ostatnia odpowiedz na twe Wielkie Przemyslenia. Zegnajcie - wszyscy 72 Marcin Kubicki Zabierajac Swoje Zabawki Odp: Odp: Odp: brzmi pieknie !!!!! |
||
![]() |
![]() |