Chore paznokcie

Reply to this topic Start new topic Start Poll

> 

Chore paznokcie

bielyje_Rozy

Użytkownik

Grupa: Members
Nr użytkownika: 548

Witam, Mam bardzo duży prblem otóż rozdwajają mi się paznokcie tylko, że nie tak zwyczajnie. Na każdym prawie paznokciu nie mamgórnej warstwy paznokcia na odcinku 2-5 mm (bardzo dużo). Często moczę ręce i używam różnych środków czyszczących, ponadto na dwóch palcach serdecznych paznokcie pękły mi równolegle do wzrostu płytki paznokciowej. Może ktoś z Was poradzi mi co z takimi paznokciami zrobić. Tą rozdwojoną płytkę spiłowuję pilniczkiem, ponieważ wciąż nią wszystko haczyłam. To co się zostaje jest z kolei bardzo miękkie i porawie zaraz pęka. Poradźcie co robić. Pzdr
PM Email Poster
sebastian1976

Użytkownik

Nr użytkownika: 585

CYTAT
Witam, Mam bardzo duży prblem otóż rozdwajają mi się paznokcie tylko, że nie tak zwyczajnie. Na każdym prawie paznokciu nie mamgórnej warstwy paznokcia na odcinku 2-5 mm (bardzo dużo). Często moczę ręce i używam różnych środków czyszczących, ponadto na dwóch palcach serdecznych paznokcie pękły mi równolegle do wzrostu płytki paznokciowej. Może ktoś z Was poradzi mi co z takimi paznokciami zrobić. Tą rozdwojoną płytkę spiłowuję pilniczkiem, ponieważ wciąż nią wszystko haczyłam. To co się zostaje jest z kolei miękkie i porawie zaraz pęka. Poradźcie co robić. Pzdr

Moge poradzic ci cos z doswiadczenia znajomych dziewczyn: do lykania tabletki z wyciagiem ze skrzypu, a na paznokcie do wmasowywania witamina A w plynie; jest tez jakis wyciag z muszli ostryg w tabletkach, podobno pomaga, ale to takie amatorskie porady
pozdrawiam DeLaRue ps. a sprawdzilas u lekarza czy nie masz grzybicy?
Użytkownik Marzena w wiadomości do grup dyskusyjnych news.tpi.pl bardzo
PM Email Poster
R K W D

Użytkownik

Nr użytkownika: 45

CYTAT
Witam, Mam bardzo duży prblem otóż rozdwajają mi się paznokcie tylko, że nie tak zwyczajnie. Na każdym prawie paznokciu nie mamgórnej warstwy paznokcia na odcinku 2-5 mm (bardzo dużo). Często moczę ręce i używam różnych środków czyszczących, ponadto na dwóch palcach serdecznych paznokcie pękły mi równolegle do wzrostu płytki paznokciowej. Może ktoś z Was poradzi mi co z takimi paznokciami zrobić. Tą rozdwojoną płytkę spiłowuję pilniczkiem, ponieważ wciąż nią wszystko haczyłam. To co się zostaje jest z kolei miękkie i porawie zaraz pęka. Poradźcie co robić. Pzdr

bardzo Mam dokladnie to samo .. zaniklo jak bylam w ciazy i 3 lata po niej . jak tylko pomalowalam pierwszy raz paznockie od nowa sie zaczelo ;((( Najgorsze jest to ze nei wiem co to moze byc .. napewno nie grzybyca .. jak ktos wczesniej sugerowal .. moze brak czegos ? jakiejs witaminy ale ktorej? Probowalam juz wszystkiego wlacznie z nakladaniem goracego wosku pszczelego na paznokie .. i nic .. wiec jesli ktokolwiek wie jak sie tego pozbyc to prosze o pomoc ..
Pozdrawiam Basia
PM Email Poster
Max1962

Użytkownik

Nr użytkownika: 74

CYTAT
[]Probowalam juz wszystkiego wlacznie z nakladaniem goracego na paznokie .. i nic .. wiec jesli ktokolwiek wie jak sie tego prosze o pomoc ..

Użytkownik Basia w wiadomości do grup dyskusyjnych napisał:
wosku pszczelego pozbyc to
Moze to brzmi trywialnie, ale mnie pomogla odzywka Sally Hansen, tylko oczywiscie nie jako podklad pod lakier, ale pojedyncza, przezroczysta warstwa.
Pozdrawiam Vicky
PM Email Poster
miss irony

Użytkownik
*

Nr użytkownika: 217

CYTAT
[]Probowalam juz wszystkiego wlacznie z nakladaniem goracego wosku pszczelego na paznokie .. i nic .. wiec jesli ktokolwiek wie jak sie tego pozbyc to prosze o pomoc ..
Moze to brzmi trywialnie, ale mnie pomogla odzywka Sally Hansen, tylko oczywiscie nie jako podklad pod lakier, ale pojedyncza, przezroczysta warstwa.
Pozdrawiam Vicky

vicky
A ja przestalam malowac i wszystkie problemy zniknely. Moze to zbieg okolicznosci. Pozdrawiam HB
PM Email Poster
trickzter

Użytkownik

Nr użytkownika: 131

CYTAT

vicky
[]Probowalam juz wszystkiego wlacznie z nakladaniem goracego wosku pszczelego na paznokie .. i nic .. wiec jesli ktokolwiek wie jak sie tego pozbyc to prosze o pomoc ..
A ja przestalam malowac i wszystkie problemy zniknely. Moze to zbieg okolicznosci. Pozdrawiam HB
Pozdrawiam Vicky

Uzytkownik "Halina" napisal w wiadomosci
Niestety u mnie to nie ma nic wspolnego z malowaniem :((
Pozdrawiam Basia

PM Email Poster
joasia595

Użytkownik

Nr użytkownika: 161

CYTAT
Uzytkownik "Halina" napisal w wiadomosci

vicky
Moze to zbieg okolicznosci. Pozdrawiam HB Pozdrawiam Vicky
Niestety u mnie to nie ma nic wspolnego z malowaniem :((
Pozdrawiam Basia

> A ja przestalam malowac i wszystkie problemy zniknely.
Pewnie to było coś innego
U mnie też nie jest to związane z malowaniem paznokci raczej z częstym moczeniem rąk i używaniem róznego rodzaju detergentów. Kiedy przez 3 tygodnie pobytu u mamy nie dotykałam się do zmywania i różnych tym podobnych rzeczy to podleczyłam sobie paznokcie do tego stopnia, że mogłam je zapuścić :o) Niestety później musiałam malować w domu ściany, czyścić okna itp i od tamtego czasu (1/2 roku) paznokcie są w coraz gorszym stanie. Ostatnio w aptece kupiłam, za radą aptekarki, Wyciąg ze skrzypu polnego (zestaw witamin) oraz glicerynę, wit.A i wit.E do namaczania paznokci (wszystko rozcieńcza się ciepłą wodą). Zobaczymy czy to poskutkuje. Jeśli nie to konieczna będzie wizyta u dermatologa ze względu na podejrzenie grzybicy :o(
Pzdr -- Marzena
PM Email Poster
igororzol

Użytkownik

Nr użytkownika: 140

CYTAT
U mnie też nie jest to związane z malowaniem paznokci raczej z częstym moczeniem rąk i używaniem róznego rodzaju detergentów. Kiedy przez 3 tygodnie pobytu u mamy nie dotykałam się do zmywania i różnych tym podobnych rzeczy to podleczyłam sobie paznokcie do tego stopnia, że mogłam je zapuścić :o) Niestety później musiałam malować w domu ściany, czyścić okna itp i od tamtego czasu (1/2 roku) paznokcie są w coraz gorszym stanie.

M Sprobuj użtwać rękawiczek do tych czynnosci. Wiem, że to nie jest wygodne, ale można sie przyzwyczaić. Dzięki temu mam skórę na dłoniech i paznokcie. Katarzyna
PM Email Poster
slaweqk

Użytkownik

Nr użytkownika: 672

CYTAT

U mnie też nie jest to związane z malowaniem paznokci raczej z częstym moczeniem rąk i używaniem róznego rodzaju detergentów. Kiedy przez 3 tygodnie pobytu u mamy nie dotykałam się do zmywania i różnych tym podobnych rzeczy to podleczyłam sobie paznokcie do tego stopnia, że mogłam je zapuścić :o) Niestety później musiałam malować w domu ściany, czyścić okna itp i od tamtego czasu (1/2 roku) paznokcie są w coraz gorszym stanie.
Ostatnio w aptece kupiłam, za radą aptekarki, Wyciąg ze skrzypu polnego (zestaw witamin) oraz glicerynę, wit.A i wit.E do namaczania paznokci (wszystko rozcieńcza się ciepłą wodą). Pzdr -- Marzena

Marzena
nie wiem co robisz ale uzywaj rekawiczek ..do malowania i czyczenia okiem to nie wyobrazam sobie bez rekawiczek .Mozesz kupic sobie cienkie takie jak stomatolodzy uzywaja.
sprobuj tez oliwe z oliwek ,dodaj troche soku z cytryny pogrzac i moczysz paznocie .Mozna dodac tez witamin .Powodzenia pozdro pazurek
PM Email Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topic Start new topic Start Poll