Chore paznokcie |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| bielyje_Rozy |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 1164 Nr użytkownika: 548 Dołączył: 23-November 07 |
Witam, Mam bardzo duży prblem otóż rozdwajają mi się paznokcie tylko, że nie tak zwyczajnie. Na każdym prawie paznokciu nie mamgórnej warstwy paznokcia na odcinku 2-5 mm (bardzo dużo). Często moczę ręce i używam różnych środków czyszczących, ponadto na dwóch palcach serdecznych paznokcie pękły mi równolegle do wzrostu płytki paznokciowej. Może ktoś z Was poradzi mi co z takimi paznokciami zrobić. Tą rozdwojoną płytkę spiłowuję pilniczkiem, ponieważ wciąż nią wszystko haczyłam. To co się zostaje jest z kolei bardzo miękkie i porawie zaraz pęka. Poradźcie co robić. Pzdr
|
||
| sebastian1976 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 199 Nr użytkownika: 585 Dołączył: 18-November 07 |
Moge poradzic ci cos z doswiadczenia znajomych dziewczyn: do lykania tabletki z wyciagiem ze skrzypu, a na paznokcie do wmasowywania witamina A w plynie; jest tez jakis wyciag z muszli ostryg w tabletkach, podobno pomaga, ale to takie amatorskie porady pozdrawiam DeLaRue ps. a sprawdzilas u lekarza czy nie masz grzybicy? Użytkownik Marzena w wiadomości do grup dyskusyjnych news.tpi.pl bardzo |
||
| R K W D |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 922 Nr użytkownika: 45 Dołączył: 25-September 07 |
bardzo Mam dokladnie to samo .. zaniklo jak bylam w ciazy i 3 lata po niej . jak tylko pomalowalam pierwszy raz paznockie od nowa sie zaczelo ;((( Najgorsze jest to ze nei wiem co to moze byc .. napewno nie grzybyca .. jak ktos wczesniej sugerowal .. moze brak czegos ? jakiejs witaminy ale ktorej? Probowalam juz wszystkiego wlacznie z nakladaniem goracego wosku pszczelego na paznokie .. i nic .. wiec jesli ktokolwiek wie jak sie tego pozbyc to prosze o pomoc .. Pozdrawiam Basia |
||
| Max1962 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 743 Nr użytkownika: 74 Dołączył: 30-June 07 |
Użytkownik Basia w wiadomości do grup dyskusyjnych napisał: wosku pszczelego pozbyc to Moze to brzmi trywialnie, ale mnie pomogla odzywka Sally Hansen, tylko oczywiscie nie jako podklad pod lakier, ale pojedyncza, przezroczysta warstwa. Pozdrawiam Vicky |
||
| miss irony |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 6 Nr użytkownika: 217 Dołączył: 21-March 08 |
vicky A ja przestalam malowac i wszystkie problemy zniknely. Moze to zbieg okolicznosci. Pozdrawiam HB |
||
| trickzter |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 141 Nr użytkownika: 131 Dołączył: 06-November 07 |
Uzytkownik "Halina" napisal w wiadomosci Niestety u mnie to nie ma nic wspolnego z malowaniem :(( Pozdrawiam Basia |
||
| joasia595 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 173 Nr użytkownika: 161 Dołączył: 22-December 07 |
> A ja przestalam malowac i wszystkie problemy zniknely. Pewnie to było coś innego U mnie też nie jest to związane z malowaniem paznokci raczej z częstym moczeniem rąk i używaniem róznego rodzaju detergentów. Kiedy przez 3 tygodnie pobytu u mamy nie dotykałam się do zmywania i różnych tym podobnych rzeczy to podleczyłam sobie paznokcie do tego stopnia, że mogłam je zapuścić :o) Niestety później musiałam malować w domu ściany, czyścić okna itp i od tamtego czasu (1/2 roku) paznokcie są w coraz gorszym stanie. Ostatnio w aptece kupiłam, za radą aptekarki, Wyciąg ze skrzypu polnego (zestaw witamin) oraz glicerynę, wit.A i wit.E do namaczania paznokci (wszystko rozcieńcza się ciepłą wodą). Zobaczymy czy to poskutkuje. Jeśli nie to konieczna będzie wizyta u dermatologa ze względu na podejrzenie grzybicy :o( Pzdr -- Marzena |
||
| igororzol |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 546 Nr użytkownika: 140 Dołączył: 20-September 07 |
M Sprobuj użtwać rękawiczek do tych czynnosci. Wiem, że to nie jest wygodne, ale można sie przyzwyczaić. Dzięki temu mam skórę na dłoniech i paznokcie. Katarzyna |
||
| slaweqk |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 121 Nr użytkownika: 672 Dołączył: 14-August 07 |
Marzena nie wiem co robisz ale uzywaj rekawiczek ..do malowania i czyczenia okiem to nie wyobrazam sobie bez rekawiczek .Mozesz kupic sobie cienkie takie jak stomatolodzy uzywaja. sprobuj tez oliwe z oliwek ,dodaj troche soku z cytryny pogrzac i moczysz paznocie .Mozna dodac tez witamin .Powodzenia pozdro pazurek |
||
![]() |
![]() |